Cajeta, mexikói édesség különlegesség kecsketejjel, muszáj kipróbálni!
Az elkészült Cajeta (ejtsd: CAH-he-tah) felhasználható gyakorlatilag bármihez, amihez karamellt szoktunk, pl. fagylalt, alma, sütemény vagy torta töltelékként.
De önmagában is fogyasztható és a mexikói gyerekek nagyon szeretik.
Hozzávalók:
- 1 liter kecsketej
- 1 csésze cukor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő (opcionális, mert teltebb szirup lesz ettől, de a recept enélkül is működik)
- extra ízesítők lehetnek pl. vanília kivonat, juhar ízesítő, mandula kivonat, rum vagy rum kivonat, kávé likőr.
A szódabikarbónát elkeverjük a kukoricakeményítővel és egy kevés tejjel csomómentesre. A maradék tejet egy edénybe öntjük és hozzádjuk a cukrot, feloldjuk benne, majd a szódabikarbónás keveréket. Ezután a keveréket főzzük gyakori keverés mellett. A legvégén lehet különböző aromákkal ízesíteni pl. vanília kivonat, juhar ízesítő, mandula kivonat, rum vagy rum kivonat, kávé likőr.
forrás: http://www.creative-culinary.com/how-to-make-dulce-de-leche-or-cajeta-goat-milk-caramel/
.
Cajeta, mexikói édesség különlegesség kecsketejjel
Az elkészült Cajeta (ejtsd: CAH-he-tah) felhasználható gyakorlatilag bármihez, amihez karamellt szoktunk, pl. fagylalt, alma, sütemény vagy torta töltelékként.
De önmagában is fogyasztható és a mexikói gyerekek nagyon szeretik.
Hozzávalók:
A szódabikarbónát elkeverjük a kukoricakeményítővel és egy kevés tejjel csomómentesre. A maradék tejet egy edénybe öntjük és hozzádjuk a cukrot, feloldjuk benne, majd a szódabikarbónás keveréket. Ezután a keveréket főzzük gyakori keverés mellett. A legvégén lehet különböző aromákkal ízesíteni pl. vanília kivonat, juhar ízesítő, mandula kivonat, rum vagy rum kivonat, kávé likőr.
forrás: http://www.creative-culinary.com/how-to-make-dulce-de-leche-or-cajeta-goat-milk-caramel/
.