Cajeta, mexikói édesség különlegesség kecsketejjel

goat-milk-caramel-cajeta2Cajeta, mexikói édesség különlegesség kecsketejjel, muszáj kipróbálni!

Az elkészült Cajeta (ejtsd: CAH-he-tah) felhasználható gyakorlatilag bármihez, amihez karamellt szoktunk, pl. fagylalt, alma, sütemény vagy torta töltelékként.

De önmagában is fogyasztható és a mexikói gyerekek nagyon szeretik.

Hozzávalók:

  • 1 liter kecsketej
  • 1 csésze cukor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő (opcionális, mert teltebb szirup lesz ettől, de a recept enélkül is működik)
  • extra ízesítők lehetnek pl. vanília kivonat, juhar ízesítő, mandula kivonat, rum vagy rum kivonat, kávé likőr.

A szódabikarbónát elkeverjük a kukoricakeményítővel és egy kevés tejjel csomómentesre. A maradék tejet egy edénybe öntjük és hozzádjuk a cukrot, feloldjuk benne, majd a szódabikarbónás keveréket. Ezután a keveréket főzzük gyakori keverés mellett. A legvégén lehet különböző aromákkal ízesíteni pl. vanília kivonat, juhar ízesítő, mandula kivonat, rum vagy rum kivonat, kávé likőr.

forrás: http://www.creative-culinary.com/how-to-make-dulce-de-leche-or-cajeta-goat-milk-caramel/

.