Feta sajt

image

“Az igazi feta pasztörizálatlan tejből készül, és különleges ízét az állatok által lelegelt fűszernövények adják.”

“A sajt táplálkozás-élettani értékét elsősorban fehérjetartalma adja. Az ember mindennapos teljesítőképességében jelentős szerepet játszik a táplálékkal felvett fehérje értéke. A sajt tartalmazza az összes lényeges, életfontosságú aminosavat. A legfontosabb kalciumforrásunk, így segít megelőzni a csontritkulást, de jelentős mennyiségű magnéziumot, cinket és foszfort is tartalmaz. A sajt nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitaminokat biztosít szervezetünk számára, így például a tej A-vitamin tartalmának 80%-a a sajtban is megtalálható. Érdekesség, hogy a sajt a fogszuvasodás ellen is védelmet nyújt, mert gátolja a fogzománcot megtámadó savak képződését.”

Fogyasztás előtt ízléstől függően érdemes lemosni a sós savót, vagy tiszta vízben áztatni 20-30 percet így elveszíti sósságát.

Hűtés nélkül is eláll 3 hónapig, hűtve pedig 1 évig is.

forrás: http://gourmetguides.hu/egeszseges-gorog-finomsagok/.