Sváb sertés füstölt áruval bővült kínálatunk!
Szabolcs-Szatmár megyében található Vállajon sváb manufaktúrában készült sertés, csípős és csemege kolbász, valamint egyéb sertés füstölt áruk is megtalálhatóak kínálatunkban.
A sertés feldolgozásakor a füstölni szánt húsokat, szalonnát egynapos hűtés után hagyományos módon bekenik fokhagymapéppel, majd 4-6 hétig pácolódnak konyhasóval rozsdamentes kádban. A kádat faráccsal fedik és nehezéket is tesznek rá. A kamra hőmérsékletének 10 °C alatt kell lennie.
A pácolás végén a húsokat langyos vízzel lemossák, a bőrös részt újratisztítják, akasztót fűznek bele, leszikkasztják, őrölt paprikával bedörzsölik.
Hagyományosan épített kőfüstölőben akác és tölgy fűrészporral 20-25 °C-on addig füstölik (kb. 48 óra), míg a szalonnabőrön, illetve a húson a só ki nem csapódik. A készítményt a füstölőben hűtik ki.
Sváb házi füstölt sertés áru
Sváb sertés füstölt áruval bővült kínálatunk!
Szabolcs-Szatmár megyében található Vállajon sváb manufaktúrában készült sertés, csípős és csemege kolbász, valamint egyéb sertés füstölt áruk is megtalálhatóak kínálatunkban.
A sertés feldolgozásakor a füstölni szánt húsokat, szalonnát egynapos hűtés után hagyományos módon bekenik fokhagymapéppel, majd 4-6 hétig pácolódnak konyhasóval rozsdamentes kádban. A kádat faráccsal fedik és nehezéket is tesznek rá. A kamra hőmérsékletének 10 °C alatt kell lennie.
A pácolás végén a húsokat langyos vízzel lemossák, a bőrös részt újratisztítják, akasztót fűznek bele, leszikkasztják, őrölt paprikával bedörzsölik.
Hagyományosan épített kőfüstölőben akác és tölgy fűrészporral 20-25 °C-on addig füstölik (kb. 48 óra), míg a szalonnabőrön, illetve a húson a só ki nem csapódik. A készítményt a füstölőben hűtik ki.